Okategoriserade

Melonstrumporna

Som jag berättat tidigare var melonstrumpstickningen en av tre stickningar som följde med till Menorca på semester. Där blev de färdigstickade men jag lämnade i vanlig ordning trådfästandet till till ett senare tillfälle. Igår kväll var detta senare tillfälle och sockarna blev helt klara.

Kart! Något med vinkeln och storleken på melonen gör att mina fötter ser helt enorma ut.

Strumporna är stickade i Schachenmayrs Regia cotton, Tutti frutti color. Ett tunt och mjukt sockgarn i bomull. Ett nystan kostar 119 kronor och räcker till ett par strumpor. Rekommendationen är att man ska använda stickor 2,5 mm men jag stickar så löst så jag körde med 2 mm och stickade dem dessutom i en storlek mindre. De sitter perfekt och är så mjuka. Garnet köpte jag på favoritgarnaffär, Glittra i Boden. Oskar tycker att jag ställer nog så höga krav på personalens bemötande i  just garnaffärer och personalen på Glittra har aldrig gjort mig besviken, de är alltid lika trevliga. De har  ett enormt sortiment av garner och som bonus kombineras detta med att de säljer hundmat och hundtillbehör samt att de driver hundfrisering. Det bästa av två världar, mina garnlangare är också Gunvor-hunds frisörer.

Jag stickade mina strumpor efter mönstret Blommor och bin med resårhäl men utan mönsterpartiet på skaftet förstås. Så här i efterhand kan jag konstatera att jag kunde ha gjort skaften lite längre, garnet hade räckt till det.

Hoppas du får en fin lördag!

/Maria

En kommentar på “Melonstrumporna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s