Okategoriserade

Loppisklänningen som blev kjol och gick på bröllop

Igår var vi bjudna på bröllop och som av en händelse slog inspirationen till och jag bestämde mig för att sy något nytt till högtiden. Eftersom jag är en person känd för att alltid ha en otroligt god framförhållning (eller inte) så började jag sy redan igår morse. Tyvärr måste jag säga att jag hamnade i ett väldigt flow med sömnaden så jag glömde bort att fota arbetsprocessen men jag ska försöka förklara så gott det går iallafall.

Klänningen köpte jag på Röda korset i våras för 80 kronor. Jag var inte så förtjust i modellen men tyget var fint.

Akvarelliga rosor och brodyr, somrigare än så blir det inte.

Jag började med att klippa loss kjol och underkjol från livet. Nederdelen av dragkedjan gick att fortsätta använda så den fick sitta kvar. Av livet klippte jag en bred linning som jag fodrade med ett gammalt lakan. Linningen fram klipptes ungefär 5 cm längre för knappslå. Sedan var det dags för rynktrådsbonanza. Kjol och underkjol rynkades och rynkorna fördelades jämnt runt linningen. Sedan syddes hela rasket ihop med ytterdelen av linningen, fodret viktes över och syddes fast med en stickning för att dölja de råa kanterna på kjoldelarna.

Sist syddes knapphål och knappar. Knapphål är verkligen min akilleshäl när det kommer till sömnad, tror aldrig jag har lyckas på första försöket utan problem,  så inte heller den här gången men jag valde sömnadsglädje före perfektion för att inte förstöra hela dagen. Jag valde två stora vita vintageknappar från knapplådan.

20180805_094620.jpg

Kjolen blev klar med god marginal innan bröllopet och matchades med rosa t-shirt och svarta träskor med klack.

/Maria

En kommentar på “Loppisklänningen som blev kjol och gick på bröllop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s