Livet · Okategoriserade

Helgen

Helgen har bjudit på både roligheter och besvikelser. Roligheterna bestod i ett bröllop på lördagseftermiddagen. Det känns alltid fint och speciellt att få delta vid en så viktig dag för två människor. Förutom de pyssel som blivit klart och som jag redan skrivit om här, dvs melonstrumporna och klänningen som blev kjol och gick på bröllop så har jag under helgen stickat vidare på de knasgröna mameluckerna som jag började med vid poolen på Menorca. Nu är det bara ena benet kvar. Det ska bli spännande att prova dem och se hur de passar (och hur mycket de sticks).

Igår var vi en sväng till stugan. Jag blev alldeles chockad när jag klev ur bilen och såg hur mina högt älskade odlingar såg ut. Det såg ut som att en tornado gått genom hela rasket. Allt som var högre än ett salladsblad låg ner i en enda röra. Jag blev helt bedrövad och försökte rädda det som gick. Så mycket fixande och vattenbärande som bara gått till spillo. Svärmorfar kom förbi och berättade att det hade stormat och haglar under torsdagskvällen. Jag tog medvetet inga bilder på eländet för jag vill inte ha några sådana minnen av det. Efter att ha pinnat upp solrosor och sockerärter mm tog jag upp potatisen ur en av potatispallkragarna där blasten helt lagt sig ner och dött.

Det blev en liten påse små potatisar som kommer att ätas med andakt.

Även jordgubbslandet bjöd på ren bedrövelse. Något litet djur hade kalasat på mer än hälften av de mogna jordgubbarna och tagit en liten tugga på varje gubbe. Lite egoistiskt gjort om du frågar mig.  Gurkorna gör iallafall ingen besviken. Växthuset spottar i princip ur sig gröna fina gurkor på löpande band. I onsdags skördade vi sju och igår fick vi med oss åtta nya hem. Jag får helt enkelt glädjas åt en fantastisk gurksommar och glömma bort det andra eländet.

Nu har en ny vecka startat och jag ska äntligen få komma igång med den kurs som jag ska läsa på distans via vuxenutbildningen. Den heter Digitalt skapande och jag ska minsann lära mig allt om Photoshop.

Hej hopp!

/Maria

En kommentar på “Helgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s