Okategoriserade

Hur många stickningar behöver man ha med sig på en veckas charter?

Vill först uppmana dig som läser att ta det här inlägget med en nypa salt. Jag är inte så här kokko egentligen. Eller så är det precis det jag är…

Jag skröt på Instagram när vi var på Menorca att jag visste svaret på denna existentiella fråga. Svaret är tre. Nu ska jag redovisa hur jag kom fram till denna siffra.

Planen var att jag bara skulle ha med mig en stickning vilken ju oftast är det maximala antalet för vilken normal charterresande människa som helst. Valet föll på ett sedan länge planerat projekt nämligen yllemamelucker efter beskrivning av Majas manufaktur. Egenfärgat garn var klart sedan i vintras så det var bara att sätta igång. Dessvärre föll hela planen på en liten detalj, jag fick inte tag på en rundsticka i plast i rätt storlek. Anledningen till att den skulle vara av plast är att jag är hysteriskt flygrädd och då är ju en stickningen fin vän att hålla i handen men vanliga sticknålar kan fastna i säkerhetskontrollen så plast är att föredra för säkerhets skull. Bara att tänka om. Jag hade ju en annan inte ännu påbörjad stickning på vänt och till den hade jag passande stickor i plast. Men. Garnet till det projektet är vitaste vitt och alldeles fluffigt, såg för mitt inre hur halva stranden skulle fastna i luddet, för strandstickning är ju en självklarhet. Okej, det får bli två stickningar, en för flygresorna och en för strand- och poolstickning. Men så var de ju de där melonstrumporna som var nästan klara. Det var dock för lite stickning kvar för att det skulle räcka för en hel vecka. Dessutom känner jag  mig själv och min oförmåga att få saker färdiga, om jag inte gör klart dem på en gång så blir de liggande till ett annat år. Så då måste ju de också följa med såklart. Plats fanns det ju gott om i min resväska. Så summa sumarum, det blev tre stickningar. Melonsockorna blev klara och jag hann ganska mycket på mameluckerna. Det vita fluffet blev det inte så mycket stickat på, ibland är det ganska trångt på flygplan och man bör ju visa viss hänsyn till sina medpassagerare, speciellt när man inte känner varandra.

IMG_20180707_152443_888.jpg
Mameluckstickning vid poolen. Det gröna garnet passar så fint till den turkosa poolen. Mmmm…
Självklart matchar jag stickning och nagellack. 
Skuggstickning i väntan på hemresan
Melonstrumporna blev klara. De ska få ett eget blogginlägg i framtiden.

 

Det vita fluffet fick snällt stanna kvar i väskan under den trånga charterflygningen. Suck.

 

Ha det gott!

/Maria

 

3 kommentarer på “Hur många stickningar behöver man ha med sig på en veckas charter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s