Okategoriserade

Inspirationsfredag: enklaste kjolen

I dagens inspirationsinlägg flyttar vi in från trädgården till symaskinen eller så flyttar vi ut symaskinen i trädgården. Att sitta ute och sy är härligt!

Jobbstart närmar sig så sakteliga och det börjar bli dags att kanske förnya garderoben. Det enklaste du kan sy själv är en rak kjol i trikåtyg. Ett bra nybörjarprojekt.

Här är ett alldeles ypperligt youtube-klipp som visar hur du kan sy en kjol på enklaste sätt.

Även om modellen är enkel så går den att variera hur mycket som helst genom att använda olika mönstrade tyger eller dekorera med band och applikationer. Bara fantasin sätter gränser.

Mina favorittyger i nätbutikerna just nu är det här:

bloggliliart
E4 Norr heter det här tyget. Mönstret är producerat av kreativa lulebon Lisen som driver Liliart.
rosahuset
Rosa huset har så mycket att välja på. Eftersom det är hjortrontider och hjortron är bästa bäret så blev jag extra förtjust i Hilda på vit botten.

 

lilofant
Som sambo till en bagare sedan 24 år tillbaka kan man inte vara annat än ett fikaproffs eller kanske proffsfikare. Tyget Kalas stor från Lilofant var länge med i matchen om att bli årets skolavslutningskjol, kanske får det bli en skolstartskjol istället.
stoffostil
Ett tyg med lite lugnare mönster är det här med retroblomma på marinblå botten från Stoff &Stil.
olssons1
Ta med dig sommarens blomsterfägring in i hösten med tyget Trollslända som du hittar hos Ohlssons tyger.
jny
JNY:s jersey med denimlook är ju jättesmart. Den ser ut som jeanstyg men är mjuk och stretchig trikå. Sy en enkel kjol som går att matcha till allt eller dekorera med fina band och applikationer.

Låt nu helgens pysselprojekt bli en enkel kjol. Jag tror nog att jag ska göra det jag också. Känslan att klä sig i något man gjort själv är obetalbar.

Trevlig helg!

/Maria

Edit:

Fick nu under kvällen tillåtelse av Hjärta Hertzman att låna bild från deras webbutik och då måste jag ju bara visa ett helt underbart tyg, Kurbits. Jag har en meter liggande i pysselrummet och jag kan inte bestämma mig för om det ska bli en kjol eller klänning. När jag tror att jag bestämt mig så ändrar jag mig fram och och tillbaka, fram och tillbaka.

kurbits.jpg
Tyget kurbits matchar mina svarta kurbitsmålade jobbträskor perfekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s