Okategoriserade

Håll fast i sommaren

Det har ju varit ett hiskeligt tjat om meloner här i bloggen om än i strumpform och här kommer ett melonrelaterat inlägg till.

Idag utlovas ännu en dag med fint väder, varmt och gott även om man kan känna att luften ändrat karaktär jämfört med för ett par veckor sedan, då stod luften still och liksom darrade av värme nu känns den friskare, som att det på något sätt blivit högre till tak. Hmm, gick det där att begripa? Vilken tur iallafall att vi har så fint väder idag för det här inlägget hade inte känts lika relevant om det regnat och varit +10.

Igår kom jag på en i mitt huvud helt briljant idé. Den mynnar ur det faktum att istärningslådan spruckit efter sommaren hårda påfrestningar i kombination med att både vattenmelon och honungsmelon låg och tog upp en massa plats i kylskåpet. Borde man inte kunna göra istärningar av vattenmelon? Det är ju nästan bara vatten i dem. Jag blev såklart tvungen att prova. Jag tärnade upp en del av vattenmelonen och lade på en bricka täckt med bakplåtspapper och så in i frysen.

Det känns ju lite lyxigare med meloniskuber i vattnet till pastaresterna från dagen innan. De gav inte någon smak i vattnet till en början men det doftade melon. Mmm…

Som en bonus så hade man en liten efterrätt längst ner i glaset när maten var uppäten och vattnet uppdrucket. Hihi.

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s