Inspirationsfredag

Inspirationsfredag: hårband

bui-thanh-tam-700152-unsplash
Jepp, ett hårband kan rädda en hel dag! Photo by Bùi Thanh Tâm on Unsplash

En lång varm sommar som denna kan ha satt sina spår längst upp på huvudskulten. Sol, vind och vatten har gjort det som en gång var en hyfsat genomtänkt frisyr till ett torrt och blekt skatbo för sällan har väl frisörstolen lockat så lite som i den värme vi bjudits på den senaste tiden. Jag går förvisso väldigt sällan till frisören, jag klipper och färgar själv, har så sällan ro att vänta på att någon frisör ska ha tid för just mitt huvud. När håret känns så där hopplöst motsträvigt, när luggen blivit för lång eller luftfuktigheten gör att man får sporadiska lockar, kan det vara skönt att ha något att ta till som funkar i alla lägen, nämligen hårband. Hårband kostar inte så mycket att köpa men visst är det lite roligare att bära sådant som man gjort själv. Vilken textil teknik man än väljer att göra sitt hårband i så är det ett bra nybörjarprojekt, kanske en inkörsport till textilt hantverk för den yngre generationen.

Här har jag samlat några tutorials i olika tekniker och det finns hur mycket som helst på nätet att inspireras av.

Sy litegrann

Sy lite mer

Sticka

Virka

Fläta

Limma

Pärla

Trevlig helg!

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s