Stickning · Veckans mönstertips

Veckans mönstertips: stickade ankelsockor

På onsdagar kommer jag hädanefter att bjuda på ett mönster/beskrivning som jag tycker verkar värd att testa eller som jag redan testat, som är lätt att få tag på (företrädesvis på nätet) och som helst är gratis.

Jag stickade mina footiesar i garnet Alegria från Manos del Uruguay. Dvs exakt samma garn och färg som stumporna i beskrivningen är stickade i. Jag är så fantasifull och nyskapande. Eller inte.

Jag börjar med ett som jag själv använde mig av förra sommaren när jag stickade strumpor nämligen stickade footies eller ankelsockor från Järbo garn. Jag använde det här mönstret till mina. Lite senare kom det även ett mönster med en liten fin fläta på sidan.

Perfekta att ha i skorna när det fortfarande är för varmt för högre skaft. Dessutom går de ju fortare att sticka när man slipper den eviga transportsträckan som det ibland är att sticka högre skaft och man kan använda upp lite restgarner om man sitter på ett sådant lager. Jag tror att det blir ett par footiesar av garnet som blev över från melonstrumpstickningen så småningom.

Ha en fin onsdag och pyssla lugnt!

/Maria

En kommentar på “Veckans mönstertips: stickade ankelsockor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s