Virkning

Gula tröjan

På Instagram har jag visat någon bild på mitt senaste virkprojekt. Nu är den gula tröjan helt klar och jag är jättenöjd med den. Den blev precis som jag ville ha den.  Det är ju alltid lite osäkert om det man stickar/virkar/syr kommer att passa, speciellt när man inte följer beskrivningar och mönster till punkt och pricka, vilket jag försöker göra men sällan lyckas med. Tröjan är virkad i dubbelt garn av Hobbiis garn Rainbow Cotton 8/4 i färgen Solgul efter mönstret Lacy Sweater av Vicki Brown som jag köpte på Ravelry. Eftersom garnet inte hade rätt virkfasthet så gjorde jag lite justeringar i maskantal mm. Mönstret är på engelska och jag hade inte tålamod nog att reda ut hur mönstret i ärmslut mm skulle göras så jag gjorde bara vanliga stolpar där. Mönstret och diagrammet för spetsvirkningen är lätt att följa för övrigt.

Fina vårdagars virkning i ett garn som sken ikapp med solen. 
IMG_20180626_212535_102.jpg
Tröjan när den är nästan klar. Den var lite bubblig i halsen men det gick till sig när jag blockade den. 
gultröja1
Det är inte precis så att jag älskar att vara på bild. Tog med mig sonen som fotograf och gick ner till älven en myggig kväll för att föreviga mig i nya tröjan. Försökte få hunden att vara på bild med mig men jag stod för nära vattnet så hon ville inte komma till mig.
gultröja2
Till slut kom hon till mig men villa vara nära nära.

Att virka tar verkligen betydligt längre tid än att sticka och man måste hela tiden hålla ögonen på vad man gör. Jag är som sagt nöjd med tröjan men kommer nog inte att virka något så här stort inom den närmsta framtiden.

/Maria

2 kommentarer på “Gula tröjan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s