Loppisfynd

Gårdagens fångst

Igår fick jag med mig Fredrik på en liten loppisrunda. Jag har länge velat åka till kommunens återvinningsmarknad med deras öppettider sammanfaller tyvärr ganska exakt med mina arbetstider så det har inte varit möjligt på väldigt länge. Nu är jag ledig några dagar så då gällde det att passa på. Det blev också en sväng till Röda korset. Jag älskar verkligen loppisar. Jakten. Fynden.

Här är lite av det jag fick med mig hem:

Blogg201804051
Jag har alltid tänkt att jag har tillräckligt med tillbringare men så såg jag det här ananas-ditot för 30 kronor och insåg att jag nog ändå behöver en till. Tur att jag har två hushåll att hålla med husgeråd.
201804057
Praktisk svart klänning från Crocker för 50 kr. När jag kom hem såg jag att den behöver lite omsorg med nål och tråd men det är snabbt fixat.
201804055
Det här svulstiga guldhalsbandet i plast för 30 kronor kunde jag ju inte bara gå förbi.
201804054
Hehe, många spegelbilder av mig blev det.
201804056
En praktisk vardagsklänning från Indiska för 50 kronor. Den kommer att bli bra att ha på jobbet, den har ju till och med fickor.
201804052
Behövde en pannlapp till ett litet lagningsprojekt. Dessa blir perfekt till det för 5 kronor styck. Egentligen ville jag köpa hela lådan med konstfärdigt virkade pannlappar, de var ju så billiga men jag var tvungen att hejda mig.
2018040510
De här två stod på en hylla på leksaksavdelningen och jag sopade ner dem snabbt som attan i min korg. Den lilla är från 80-talet, den större av nyare snitt. För 40 kronor styck blev jag två troll rikare. Nu måste jag se till att de får lite nya kläder, man kan ju inte gå i paradisdräkt och pyjamas hela livet. 
201804059
Det dyraste på hela loppisrundan blev den här assietten från Arabia (Flora) på Röda korset. 70 pix fick jag betala för den men med tanke på alla fynd jag gjort så tyckte jag att jag kunde unna mig den.
201804058
Den ser anspråkslös ut men är nog loppisrundans största fynd. Jag har ett tag funderat på att göra en bullet journal i något slags ringpärmsformat och spanat in pärmarna från Filofax. 800 kronor har dock känts lite för dyrt för en ny. Vilken tur att jag inte köpt någon tidigare för nu hittade jag en nästan oanvänd i skinn för 20 kronor.

Ett tips:

Om du behöver ny stykbräda, skanna av vad som finns på loppisarna först för här kan fyndas. För ett tag sedan köpte jag en helt ny stykbräda för runt tvåhundralappen. Den visade sig vara ett obrukbart skrangligt elände med en grop mitt i så man måste vrida strykjärnet på ett konstigt sätt för att det ska bli någorlunda slätt. Igår köpte jag en stadig, rejält tilltagen och mycket fräsch strykbräda  för bara 40 kronor. Ut med det nya in med det gamla.

Loppa lugnt där ute!

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s