Okategoriserade

Höstlov – läslov – sovlov

Mitt bloggande kom liksom av sig där ett tag. Anledningen är att jag och bloggen fick en liten identitetskris. Jag blev helt enkelt osäker på bloggens namn och började tänka om det inte vore praktiskt att bloggen heter som mitt instagramkonto dvs Marias knutar. Idag tog jag beslut om att det nog får bli så, namnet är bytt och jag skriver igen.

Nu har vi nått fram till läsårets första delmål, höstlovet eller läslovet som det kallas numera. För mig började dock med sovlov eftersom jag tog en rejäl sovmorgon min första lediga dag, måste erkänna att jag var lite förbaskad på mig själv när jag vaknade och tittade på klockan. Jag har ju planerat att hinna så mycket de här dagarna, tanken är att jag ska hinna:

  • Tapetsera vardagsrumsvägg
  • Måla två små bord
  • Sy, sy, sy
  • Sticka, sticka, sticka
  • Lyssna ikapp alla poddar som jag annars bara somnar ifrån.
  • Städa, plocka och ordna i mitt kaotiska pysselrum
  • Dricka en hela massa kaffe
  • Vifta på tårna
  • Kanske plugga lite också…

Den senaste tiden har inte bjudit på något särskilt fantasifullt skapande i mitt pysselrum, det har mest varit sömnad av mer nödvändig art, lagningssömnad och en stor dos gardinsömnad. Därför tänkte jag bjuda på ett pyssel som jag ägnade mig åt i somras. Var idén till kaffekoppslampan kommer ifrån från början vet jag inte men jag antar att Pinterest har ett finger med i spelet. Jag köpte en gammal ljuskrona på loppis för 75 pix, den var mörkgrön och ful men formen var perfekt för ändamålet. Jag plockade bort all el i lampan och målade hela rasket med sprayfärg, många tunna lager av Molotows färg Marble. Sedan väntade det roliga, att välja ut fina udda kaffekoppar att limma fast med sättlim på varje arm. Det momentet krävde en hel del funderande och en och annan loppistur för att få den perfekta mixen av koppar. Till sist snurrade jag en vit ljusslinga runt hela kronan och satte små blockljus i kopparna. Jag blev toknöjd med lampan som nu hänger ovanför matbordet i stugan.

ljuskrona
En lätt knasig taklampa men den sprider ett fint sken ovanför matbordet i stugan.

På återseende snart!

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s