En idiot i köket · Veckans mönstertips

Sommarens Sista(?) Meloninlägg och ett mönstertips

Jag hade faktiskt inte tänkt skriva några fler inlägg om vattenmeloner i sommar men det verkar som om just den frukten förökar sig i vårt kylskåp. De är ju inte direkt en liten frukt heller och vi har ett litet kylskåp, dålig kombo. Iallafall, igår tänkte jag att jag måste hitta på något med den där melonen innan den kryper ut ur kylskåpet och självdör så jag frågade allvetande Google och fick tips om något som heter Agua fresca de sandia. Det är så enkelt som mixad vattenmelon, vatten och socker. Det var riktigt gott när den fått stå i kylskåpet och bli ordentligt kall. Ett recept att lägga på minnet till nästa sommars soliga dagar.

Vattenmelonsaft i en ananaskanna. Säg det snabbt sju gånger.

Eftersom det är onsdag så tänkte jag bjuda på veckans mönstertips. Vi fortsätter med samma tema som förra veckan alltså med strumpor men den här veckan blir det lite otippat en sydd variant. Ett bra projekt om man har mycket småbitar av jerseytyger liggande. Jag har provat att sy dessa själv av skräptyg och de blev riktigt bra så det kommer att bli fler när strumpmonstret gjort mina strumppar till singlar.  Mönster och mycket tydliga och utförliga instruktioner till den variant jag testade hittar du här.

Imorgon börjar jag jobba igen efter en helt underbart lång och fin ledighet. Tillbaka till verkligheten med allt vad det innebär som att komma ihåg att kamma håret varje morgon och stänga in fötterna i strumpor och skor. Man brukar ju vänja sig efter ett tag så det ska nog gå bra även i år.

Sov gott!

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s