En idiot i köket · Okategoriserade

En idiot i kökets go-to-middag

maria-fernanda-gonzalez-567448-unsplash_redigerad-1
Jag är inte den som fotar mat jätteofta så den här rätten fanns inte förevigad någonstans. Jag bjuder på ett lass tomater från unsplash.com  istället.

Vi har en maträtt som alltid funkar här i hushållet. Alla tycker om den (mycket!), den går fort och lätt att tillaga, man kan ha ingredienserna i skafferi och kylskåp (inget planerande med att ta fram ur frysen eller snabbtina med varierat resultat i micron) och den går att göra vardagsenkel eller fredagslyxig. Ni hör, den har allt! Vi har alltid en uppsättning ingredienser  till vardagsvarianten i skåpen hemma om ork och fantasi någon dag skulle tryta. Upprinnelsen till hela den sensationella gastronomiska uppenbarelsen var det här receptet på bloggen Mormorsglamour som jag hittade för ett par år sedan.  I vår lokala variant  har vi även adderat halloumi som en av grundbultarna i rätten.

Ibland när vi har mer  tid och inspiration kör vi hela receptet rakt av med färsk tortellini tre olika ostar (skivad mozarella, stekt halloumi och riven parmesan över hela klabbet på tallriken) och både soltorkade och färska tomater. Förra sommaren hade jag dessutom en lättare mani på att göra pesto på rädisblast, det blir jättegott och den har en alldeles fantastisk illgrön kulört. När det är trött tisdagseftermiddag i november kan det hela skalas ner till torkade pastaskruvar, pesto på burk och halloumi tillsammans med en blandad sallad. Sedan finns det ju oändliga variationsmöjligheter där emellan beroende på dagsform hos kocken. Allt funkar oavsett och alla blir mätta och glada.

Ha det gott!

/Maria

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s