Okategoriserade

Inspirationsfredag: stugträdgården

Snart är det jobbmåndag för övriga familjen och även om jag fortsätter att vara ledig ett tag till så känner jag att jag hann med allt för få saker på min vill göra-lista i stugan. Sommaren är ju inte slut än bara för att jobbet väntar, men när vi bara är i stugan på helgerna brukar det bli mer njuta än göra. För att peppa mig själv (och kanske någon annan som läser här) till lite kreativitet framöver så satte jag ihop ett litet inspirationsinlägg. Det här står på min vill göra-lista:

Utebadkar

En sak som jag velat göra sedan vi köpte stugan och som är lite på gång nu är ett utebadkar. Så gott som allt material till det är inhandlat och insamlat från diverse gömställen på stugtomten. Bara att sätta igång. Tänk att få glida ner i ett svalkande/värmande badskumsbad med bara himlen ovanför sig.

Lite så här:

Foto: Cecilia Medina, unsplash.com

Badkaret köpte vi på Återvinningen i Boden för 150 kr. En riktigt prålig historia med guldfärgade krusidulliga detaljer. Nu ska allt bara på plats, sedan så ska det badas minsann. Här finns mer inspiration; Utebadkar.

Portal och grusad trädgårdsgång

En annan sak som var tänkt att hinnas med i år är en portal av armeringsnät mellan själva stugan och grönsakslandet. Det blir nog gjort något annat år istället. Gången under ska bestå av betongblad, rabarberblad förstås, med grus emellan.

Jag har redan förra sommaren startat upp produktionen av betongbladen. Jag tänkte att humle skulle få klättra på spaljéerna. Mer inspo här: Fina portaler och trädgårdsgångar.

humle
Humle Bild: Wikimedia commons

Fairy house

När jag verkligen inte har något annat kvar att göra i stugträdgården eller när jag bara vill grotta ner mig i något litet litet, då ska jag göra ett Fairy house av stubben som blev kvar efter att vi tog ner en stor tall i ena hörnet av tomten förra sommaren. Tänk vad roligt för syskonbarn (de som inte är vuxna redan vill säga) och syskonbarnbarn att sitta och fantisera vid den lilla dörren i stubben och kanske vänta på att någon ska titta ut. Men men, med min pysseltakt så ska jag nog vara glad om jag hinner göra det här pysslet innan mina egna, på länge ofödda barnbarn hunnit bli vuxna.

fairyhouse
Det här var en väldigt enkel variant med bara en dörr. Man kan ju dra iväg precis hur långt som helst med det här pysslet. Bild: Wikimedia commons

Här är ett youtube-klipp som visar hur bananas det kan gå med en stubbe och en gnutta kreativitet.

Fontän av kaffepanna och fågelbad av kaffekoppar

Eller heter det egentligen kaffekanna? Google ifrågasätter mina söktermer. Iallafall, att jag gillar kaffe är ingen hemlighet. Kaffedrickandet kan periodvis blir till närmast en besatthet. Därför tänkte jag att det kunde passa med lite kafferelaterad fägring i stugträdgården.

När vi köpte stugan fanns det kvar en emaljerad kaffe- (eller kanske te?) panna från Kockum i en av bodarna. Den tror jag skulle kunna bli en fin fontän tillsammans med fina snirkliga blommiga kaffekoppar på armeringspinnar som får agera fågelbad.

Här finns instruktioner för hur man kan göra en sådan fontän.

Och fina kaffekoppar är något jag har gott om. 62 stycken närmare bestämt och det är bara hemma i radhuset, säger han som tömmer diskmaskinen.

Trevlig helg!

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s