Livet · Prints

Fruktig fredag

Få saker är så provocerande som när man är riktigt sötsugen, ni vet så där panikartat sötsugen så man smäller i köksskåpen på sin jakt efter lindring om så bara i form av en trave mariekex och någon, i mitt fall oftast min annars så älskade sambo Fredrik, säger ”Ta en frukt, frukt är godis!” Jag finner inte ord för de känslor som sköljer igenom min kropp i just det ögonblicket. Något som Fredrik är mycket väl medveten om och älskar att utnyttja till fullo. Förbaskade retsticka!

Frukt kommer aldrig att vara godis, kom aldrig att påstå något så banalt i min närvaro. Visst kan det vara gott med banan på eftermiddagen när det ännu är långt till middagen och blodsockernivån precis passerat fortknölarna på sin väg neråt. Eller för den delen en härlig fruktsallad med fluffig vaniljvisp efter maten en lördagskväll. Och blodapelsin, det är nog bästa frukten ändå. Men godis är det inte!

En fördel som frukt har gentemot godis förutom det uppenbara att det är mycket nyttigare är ju att frukt så gott som alltid är mycket snyggare. Det finns ju en anledning till att det genom tiderna målats betydligt fler fruktskålsstilleben än godisskålsstilleben eller…

Iallafall, igår när jag satt och pillade med Pic monkey blev det fem fruktbilder i all sin enkelhet, bara en frukt och en färgad bakgrund utan krusiduller. Varsågod att skriva ut och använda som grattiskort, inbjudningskort eller tavlor mm. Tyvärr började bläcket sina i min skrivare så jag kunde inte skriva ut och visa hur de ser ut i det verkliga livet utanför datorn.

blandfrukt

Vill du ha alla fyra frukter på ett blad klicka här: massafrukt

ananas bla

apelsingron

jordgubbegul

melon rosa

Vill du ha varje frukt i större format, var för sig så klickar du här: frukterenochen

Trevlig helg!

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s