Okategoriserade

STICKA 30 kreativa mönster…

… en liten recension.

I helgen när jag var på mataffären kunde jag inte låta bli att låta ett ex av tidskriften STICKA 30 kreativa mönster slinka ner i korgen. Framsidan och en snabb bläddring (jag vet att man inte ska göra så egentligen) såg lovande ut. 144 sidor stickning för 99 kronor kändes som en bra affär.

_20171130_082200

Efter några mer djupgående bläddringar har jag nu gjort mig en bättre uppfattning av innehållet. Det fanns några mönster på riktigt fina grovstickade plagg som jag blev lite sugen på samt en fin virkad kortärmad barnkofta. Den innehåller även några reportage om designers och bloggare i stick- och garnvärlden och sådant är ju alltid roligt att läsa. Längst bak hittar man ett teknikavsnitt som med bilder visar olika moment inom stickning och virkning om man skulle köra fast i arbetet. Att tidskriften är en översättning från en brittisk dito märktes ganska snart eftersom de garner som rekommenderas till de olika projekten är märken jag inte stött på tidigare, förutom Rowan och Drops då. Tänker att det kan bli svårt att få tag på dessa kvalitéer i Sverige eller så får man helt enkelt söka något liknande av annat märke.

För att summera det hela så hade jag hoppats på mer. Det som finns i tidskriften kan man lika lätt hitta på Pinterest med några väl valda sökord. De 99 kronorna kan man istället köpa något roligt pysselmaterial för.

Tid att skapa har blivit med Instagramkonto, där visar jag vad jag joxar med för tillfället samt hojtar till när något nytt finns att läsa här på bloggen. Följ gärna!

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s