Stickning

Ett par pennvantar till en skolfröken.

I år har det gått lite trögt i min tomteverkstad och jag har tillverkat blott en enda julklapp med mina egna händer. Det blev ett par vantar till min närmsta kollega. Jag kom på redan i början på november (ovanligt tidigt och framförhållit för att vara jag) att jag nog skulle tillverka något till min nya kollega. Jag flurade på olika modeller och mönster på vantar, för vantar skulle det bli, tills jag såg ett par strumpor svepa förbi i något socialt media. Strumporna såg ut som blyertspennor, ni vet, gula med ett rosa sudd i änden och valet blev självklart, det skulle stickas ett par pennvantar till min skolfrökenkollega. Är det något som det läggs energi på i vår bransch så är det just blyertspennor. Det är ovässade pennor (och var har alla pennvässare tagit vägen?), tappade pennor, avbrutna pennor, tuggade pennor, hamstrade pennor i små gömmor, pennor som nyss låg på någons bänk men inte längre gör det, men ändå mest av allt, pennor som är där de ska, faktiskt funkar och gör sitt jobb.

Jag åkte till min favoritgarnaffär (Glittra i Boden) och provianterade, valet föll på Drops Nepal eftersom det är lagom tjockt och det fanns i just de färgnyanser jag ville ha. Väl hemma igen började jag knåpa på ett fungerande sätt att sticka ett par pennvantar.

Ärligt talat så blev jag så nöjd med resultatet att jag bestämde mig för att skriva ner hur jag gjorde på ett så tydligt sätt så att någon annan kan förstå. Så är du också sugen på ett par pennvantar så är det varsågod att ladda ner beskrivningen och köra igång.

Beskrivningen hittar du här: vante (1)

Beskrivningen är gratis men skulle du tycka om den så är du hjärtinnerligt välkommen att skicka en slant via Paypal-länken här nedan som tack. Om du stickar efter mitt mönster och säljer färdiga vantar så förutsätter jag att du betalar för mönstret och nämner att vantarna är stickade efter en beskrivning från bloggen Tid att skapa.

Länk till Paypal: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=WRE6BEJMKJ3QY&source=url

Jag har färdiga vantar till försäljning för 320 kr/par om man vill ha pennvantar men inte vill sticka dem själv. Hör av dig via kontaktformuläret här i bloggen eller via mejl på maria(at)astridsmagasin.se om du är intresserad av att köpa vantar.

God fortsättning!

Maria

En kommentar på “Ett par pennvantar till en skolfröken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s