Papperspyssel

Himmelins höjder!

Senast när jag var på Dollarstore hittade jag så fina färgglada sugrör av papper för 10 kronor /förpackning. Prickigt och randigt i allsköns färger kan man ju inte låta bli så jag fick där i affären snabbt gå igenom min mentala vill göra-lista på jakt på ett pyssel som kräver just snygga sugrör. Vilken tur då att jag bara veckan innan sett en finfin instruktion på himmelis signerad Silverödlan som gästade bloggen Pysselbolaget.

Väl hemma igen plockade jag fram lite träpärlor en metallring och småsnuttar av bomullsgarn i lite roliga färger och satte igång med himmelibygget. Kuberna är gjorda rakt av efter beskrivningen. De var snabbt och lätt gjort. Sugrören klipptes först till bitar på ca 6 cm och jag jag använde mig av en tunn virknål för att dra garnet igenom sugrören eftersom jag inte kunde hitta min jättelånga nål som ska befinna sig någonstans i kaoset jag kallar för mitt pysselrum. När jag skulle göra de mer avlånga formerna krävdes lite mer tankeverksamhet eftersom de fyra längre bitarna (ca 12,5 cm) helst skulle komma på rätt plats.

Tofsarna gjorde jag genom att snurra bomullsgarnet runt mobiltelefonen (man tager vad man haver) en massa varv till lagom tjocklek, knöt snöre runt och klippte upp öglorna. Är det in förargligt och rätt typiskt ändå att man får en massa meddelanden och notiser precis när mobilen befinner sig omsurrad av 20 varv bomullsgarn? Min mobil som annars alltid är tämligen tyst.

Sist monterar man hela alltihopet, hänger upp sin nygjorda himmeli på en bra plats och njuter av sitt verk.

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s