Stickning

Sjalen den gröna

Som jag skev tidigare i veckan så fick jag ett infall förra helgen och började sticka på en ny sjal trots att jag var fast besluten att sticka färdigt både det ena och det andra så att jag någon gång får börja med nästa stora stickprojekt. Jag tog helt enkelt en liten avstickare till yllespetssjalarnas förlovade land.

20180902_163631.jpg

Mönstret som jag stickar efter är mönstret Daga som finns på på svenska på Ravelry för 50 kronor. Det är ett enkelt spetsmönster, bra om man aldrig stickats spets förut. Eftersom man stickar samma 8 varv hela tiden så lär man sig mönsterrapporten utantill väldigt fort och slipper tjorva med att kolla mönstret hela tiden. Stickningen ser lite bubblig ut till en början men när man stickat klart, tvättat och sträckt sjalen kommer mönstret till sin fulla rätt.

Glad stickning!

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s