Okategoriserade

Från surpuppa till glad apa

Den här helgen har varit lite annorlunda pysselmässigt. Jag får ibland väldigt ont i en axel när jag stickar mycket och så måste jag avstå min favoritsyssla några dagar. Det har hänt nu. Igår hade jag så ont i axeln så att jag blev en pina för resten av familjen, att ens tänka på att sticka nästa del på #julsockan var bara att glömma. Det gick så långt så att jag gick och lade mig under täcket och surade och tänkte att det lika gärna kan bli måndag för min del. Men med att sura kommer man ju ingenstans och att ligga och stirra i taket gjorde mig oerhört rastlös så jag började kika runt på Pinterest. Där hittade jag info om en bildredigeringssida som heter Picmonkey. Efter några klipp på Youtube bestämde jag mig för att testa. Picmonkey erbjuder en provperiod på 7 dagar sedan kostar den 6-9 dollar/månad beroende på vilken version man väljer. Oj, vad roligt det var! Jag har helt klart hittat ännu en hobby. Jag gjorde några julklappsetiketter som jag blev barnsligt stolt över. Jag använde olika bilder, teckensnitt och färger som finns i programmet, jättelätt. Du kan ladda ner dem här om du vill använda dem på dina julklappar (de är såklart enbart för privat bruk).

paket

Jag tycker att de blir finast om man skriver ut dem på ett lite grövre ritpapper eller akvarellpapper men de funkar såklart lika bra med vanligt skrivarpapper också. Klipp till en snygg form och gör ett hål med hålslag eller håltång.

godjulbrooklyn

Den här är utskriven på akvarellpapper. Pappret har lite struktur och är inte helt kritvitt vilket ger en lite lyxigare känsla.

godjulfågel

Den här etiketten är utskriven på vanligt kopieringspapper. Jag klippte etiketten på hela papprets bredd, vek den dubbel och limmade ihop, då blev den lite stabilare.

I eftermiddag ska vi på 2-årskalas. Jag som aldrig brukar komma ihåg att köpa något grattiskort kan nu snickra ihop ett lite mer personligt i Picmonkey. Den här gjorde jag av en färdig mall med frukt och bär till den lilla jubilaren.

grattisleia

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s